Het stille Brugge – 7 april 2019

Een lentezon die de temperatuur vlotjes naar een aangename 18 graden liet oplopen, een staalblauwe lucht… en een bont gezelschap, dit waren de ingrediënten voor een geslaagde wandeling met als thema “Het Stille Brugge”.

Onder leiding van onze gids Yanik werd het een boeiende ontdekkingstocht doorheen een relatief onbekend stukje Brugge, met name het Sint-Anna- of Seminariekwartier, één van de weinige oorden in de Brugse binnenstad waar het massatoerisme nog geen vat heeft op de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking.

We konden genieten van een rijkelijk palet aan kerken, idyllische stadstuinen, godshuizen en statige gebouwen. Onder het immer waakzaam oog van Guido Gezelle werden we ondergedompeld in een bad van nostalgie.

Een oase van rust in de tuin van het Guido Gezelle Museum, de pracht en praal in de Sint-Annakerk en een aanblik van de Brugse vesten met hun fabuleuze molens… meer is er niet nodig om de dagelijkse sleur te vergeten.

Een bezoek aan Café Vlissinghe, reeds 500 jaar bekend voor zijn unieke sfeer en warme ambiance mocht niet ontbreken op deze wandeltocht.

Een prachtige zonovergoten namiddag met een blik op een onbekend stukje Brugge, meer moet dit niet zijn.

Dit bericht is geplaatst in Erfgoed, Samenvatting. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Het stille Brugge – 7 april 2019

  1. admin schreef:

    Marie-Paule Maertens

    een mooie en interessante wandeling

Reacties zijn gesloten.