Najaar

Regen hoort bij het najaar.  Dat was een zegen voor de natuur na weer zo’n droge zomer.  Meteen reageerde de natuur met het verschijnen van allerlei soorten prachtige paddenstoelen zoals we tijdens onze boswandeling konden zien op 11 oktober.

Bekijk eens de pagina van “De Naturen Blomme” op Facebook  en geniet mee van al de mooie momenten die op onze wandelingen te beleven vielen.

Amethistzwam

Onze gidsen mochten na het einde van de lockdown eind juni meteen veel deelnemers verwelkomen en dat is sindsdien zo gebleven.  Toch komt er af en toe iets roet in het eten gooien.  Zo kon onze wandeling in het Fort van Beieren niet doorgaan door versperde paden ten gevolge van storm Odette.  Ook onze Literaire Kerkhofwandeling op 25 oktober valt jammer genoeg in het water wegens het wegvallen van de gids.

Het goede nieuws is dat al onze andere activiteiten wel doorgaan en daar zit zeker iets tussen voor mensen met een hart voor natuur en erfgoed.  Bekijk op de site hier welke wandelingen er nog op het programma staan en schrijf u liefst tijdig in.  Georganiseerde wandelingen voor groepen in de buitenlucht blijven toegelaten. Vergeet niet om uw mondmasker mee te brengen.

Bomenwandeling in Ryckevelde

Half november gaan een aantal dieren in winterslaap.  Vleermuizen en egels zoeken een schuilplaats. Ook onze gidsen gaan het dan een paar maand rustiger aan doen.  Dat betekent niet dat “De Naturen Blomme” gaat stilzitten want het nieuwe programma voor 2021 komt er aan.

We zetten het nieuwe jaar in met de Feestelijke Jaarvergadering op 6 februari 2021 in zaal Rostune te Sijsele om 18u.  Daar verwelkomen we u met een gratis glas en hapjes. Hiervoor kunt u zich vanaf januari inschrijven.  We hopen van harte dat corona geen stokken in de wielen gaat steken.  Via onze site en Facebook houden we u op de hoogte.

Contacteer ons gerust via mail of telefoon voor vragen rond activiteiten of wandelingen op aanvraag.

Dit bericht is geplaatst in Natuur. Bookmark de permalink.